Stress Angst

Zwangerschaps klachtbehandeling

Niet iedere vrouw ervaart de zwangerschap op een “roze wolk”.  Lichamelijke ongemakken zoals misselijkheid, rugpijn en slecht slapen zijn al vervelend genoeg – vooral als je er gedurende de gehele zwangerschap mee te maken krijgt – maar wanneer je ook  te maken krijgt met  andere factoren zoals drukte op je werk, een sterfgeval of inbraak kunnen dan kunnen deze veel invloed hebben op je gemoedstoestand.

Stress of angst kunnen ook uitgelokt worden door de vele onzekerheden omtrent het verloop van de zwangerschap en het toekomstige ouderschap. Gaat de zwangerschap wel goed? Is je kindje wel gezond? Kan ik de bevalling wel aan? Wordt ik een goede ouder?  Wanneer dit soort vragen je constant bezig houden kunnen ze bijdrage aan angst gevoelens en stress.

Gevolgen van Stress en Angst

Wanneer je stress of angst zwaar en constant is,dan kan deze schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby. Aanhoudende zware stress tijdens je zwangerschap kan zorgen voor een laag geboortegewicht of gezondheidsproblemen van de baby na de geboorte.

Ook kan het invloed hebben op de binding met je kindje en zelfs bijdrage aan een langere bevalling. Angst en stress activeren namelijk de aanmaak van de hormoon “adrenaline” in het lichaam wat leidt tot de “vecht-of-vlucht-reactie”. De bloedcirculatie, ademhaling, spijsvertering en spierstelsel worden beïnvloed. De hartslag en bloeddruk gaan omhoog en je wordt onrustiger. Door deze onrust wordt het steeds lastiger om de weeën op te vangen en de pijn onder controle te houden.  De bevalling gaat langzamer en de pijn wordt intensiever.

Reden genoeg dus om te leren om op een positieve manier om de gaan met stress.

Stress behandeling

Tijdens een stress behandeling bij Embody gaan we staps gewijs aan de slag.

Wanneer lichamelijk ongemakkelijkheden (nog) een rol spelen proberen we die te verzachten of te verhelpen (pijn/misselijkheid enz)

Vervolgens zoeken we de rust en ontspanning op.  In de praktijk gaan we aan de slag met massage, oefeningen en aromatherapie.
We proberen je parasympatisch zenuwstelsel te activeren die verantwoordelijk is voor rust in het lichaam.
Je leert (weer) beter contact te maken met je lichaam, met een open hart de ups en downs van je zwangerschap tegemoet te durven zien en voelen, en vooral ook weer gewaar te worden van het contact met je baby.

Er is ruimte om te praten, voelen en te ervaren.

Thuis ga je met ondersteuning van Aromatherapie zelf aan de slag met het opzoeken van ontspanningsmomenten waarvoor je opdrachten, tips en oefeningen mee krijgt.

Duur 1e behandeling:  75 min         Boek een Zwangerschapsklacht behandeling