Behandelmethodes

hoe gaan we te werk

Iedere behandeling is anders….
Want niet iedereen is hetzelfde….  
Het doel van de behandeling is altijd om jou zo compleet mogelijk te ondersteunen. De kracht van een natuurgeneeskundige behandeling bij Embody is dan ook dat er verschillende technieken / therapieën worden ingezet.  Samen bespreken we wat bij jou past. Om de klacht zo gericht mogelijk te behandelen krijg je, waar nodig, bij ieder consult:

1. Gericht leef/dieet advies (waar mogelijk/nodig)
2. Een behandeling in de praktijk gebruik makend van een of meer van de onderstaande technieken.
3. Oefeningen / producten voor thuis gebruik ter ondersteuning van je klacht, zodat je zelf aan de slag kunt gaan.

Aan de hand van de klacht, de persoonlijke wensen van jou – de cliënt, de eventuele contra-indicaties en beschikbare tijd kies ik als therapeut een behandelmethode die kan bestaan uit een aantal verschillende therapieën/ technieken:

Massage. InzetbMassageaar voor al onze behandelingen. Ideaal bij lichamelijk klachten zoals bekkenklachten, hoge spierspanning of b.v. been krampen. Maar ook bij stress, onrust of bv rouwverwerking kan massage een doeltreffende methode zijn.   Ik ben gespecialiseerd in fertiliteit, cylcus en zwangerschap massage in alle drie de trimesters – en bij complicaties zoals diabetes of bekkeninstabiliteit. Per trimester wordt er bekeken welke massage vorm & houding het beste past bij jouw situatie.

 

 

MLDManuele Lymfe Drainage. Ons lymfe stelsel is niet alleen verantwoordelijk voor de afvoer van vocht en afvalstoffen maar zorgt ook voor onze weerstand en immuniteit. Zo is deze zachte techniek prima inzetbaar bij klachten zoals oedeem, rusteloze benen, kramp, stress, lage weerstand, slapeloosheid en zelfs bij overtijdsbehandeling. (los laten!)

 

 

 

flesje etherische olieAromatherapie. Met de inzet van etherische oliën kunnen al onze behandelingen op verschillende manieren worden ondersteund. Denk aan oliën die b.v. spijsvertering bevorderend werken, ontstekingsremmend zijn, pijnverlichting geven, wee opwekkend zijn, afvoerend (vocht) zijn, rustgevend, kalmerend, sederend (slaap) of antidepressief/opwekkend (pms/baby blues) zijn. Door de oliën op de huid aan te brengen middels lichaamsolie, crème, zalf of badolie kunnen deze in het lichaam aan het werk gaan. Ook werken we met kompressen, bodywraps en voetenbaden. Via verdamping, inhalatie beïnvloeden we via de hersenen onze emoties (en uiteindelijk ook onze hormonen).
                                   Aromatherapie kan zowel tijdens een behandeling als thuis worden ingezet.

 

drukpunt-massageDrukpunt/voetreflex therapie. Door stimulatie van reflexpunten op de voeten of de drukpunten op het lichaam kunnen zenuwen worden geprikkeld die, via de hersenen, impuls kunnen geven aan  specifieke organen of het zenuwstelsel. Zo kunnen we invloed uitvoeren op bijvoorbeeld de baarmoeder, ( geboorte opwekkend) geboorte kanaal (ruimte maken), de maag (kalmerend), de ruggenwervel (pijn van rug/schouders/bekken), het zenuwstelsel ( rust en ontspanning). Deze methode is inzetbaar voor veel lichamelijk klachten.

 

Ontspannings OefeningOefeningen (ontspanning / ademhaling)
Bij specifieke rugklachten of lichamelijk aandoeningen geven wij oefeningen en/of bewegingstips mee. Wanneer ontspanning moeilijk is, je pijn hebt of je het lastig vindt om in contact met jezelf te komen (of je kindje) is adem vaak de sleutel om naar binnen te gaan en bij jezelf te komen. Bewust ademen gebeurd soms tijdens een massage of andere behandeling – soms krijg je tips om hiermee thuis aan de gang te gaan.

 

Chakra'sEnergetische behandeling. Tijdens een energetische behandeling is de aandacht gericht op de energiekanalen (meridianen) en centra (chakra’s) van het lichaam en op het vrijmaken en afvoeren van blokkerende energie. Blokkades in het energiesysteem van het lichaam manifesteren zich vaak in een hoge spierspanning, die vervolgens weer kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en/of emotionele klachten. Een energetische behandeling kan daarom ondersteuning bieden voor zowel lichamelijk als emotionele klachten. Een combinatie met lichaamsmassage en/of aromatherapie bekrachtigd de behandeling en biedt vooral bij klachten zoals angst, brok in de keel, spanning, verdriet, heftig gedachten leven,  
                                   mogelijkheden.

 

Orthomoleculaire zorg
Soms heeft het lichaam behoefte aan extra ondersteuning en zetten we supplementen in. Bij cyclus klachten, zwangerschaps wens, een zwangerschap of bij borstvoeding hebben wij specifieke producten op voorraad waarin we jou kunnen adviseren.  Ook kunnen wij je adviseren bij problemen rondom het spijsvertering stelsel.
Wil je zwanger worden of ben je zwanger?  We werken samen met Ella verloskundige om evt bloed te laten prikken zodat we gericht kunnen controleren of je tekorten hebt.

 

 

 LET OP:  Een verwijzing van een Arts / Verloskundige is NIET nodig om een afspraak te kunnen maken voor een behandeling.