Natuurlijke pijnbestrijding

tijdens de bevalling

Natuurlijk pijnbestrijding 

Veel vrouwen gebruiken tijdens de bevalling liever geen pijnbestrijding. Maar om vertrouwen te houden dat je de bevalling aan kunt is het belangrijk om kennis de hebben van diverse manieren van pijnbestrijding.  Dit zorg voor een positieve houding tegenover pijn als een middel om de baby te baren.

Er bestaan een aantal natuurlijke manieren om pijn te bestrijden zodat je niet van de regulieren methoden als anesthesie (bv epidurale verdoving/ruggenprik), analgesie (gas/lucht) of narcotica (pethidine) gebruik hoeft te maken.

Door je te laten informeren over de mogelijkheden kan je deze methodes meenemen in je geboorteplan, je partner voorbereiden en instrueren en eventuele benodigdheden aanschaffen.

Pijnbestrijding consult

Tijdens een consult bij Embody kom je het liefst met je partner of dierbare die (hopelijk) bij de bevalling aanwezig zal zijn. Samen worden jullie op de hoogte gebracht van een aantal natuurlijke pijnbestrijding methodes en producten.

Zo besteden wij aandacht aan:

  1. Acupressuur / shiatsu punten
    Je leert welke punten op het lichaam geactiveerd kunnen worden om pijn verlichting te geven en om weeën te versterken of op gang te brengen.
  2. Massage door partner of dierbare
    Een van de eenvoudigste en beproefde methoden om pijn te verlichten.  Met het wegnemen van spanning verminder je pijn.  Je partner leert technieken hoe ze je kunnen masseren en de plekken op het lichaam waar ze dat het beste kunnen doen.
  3. Aromatherapie
    Etherische oliën kunnen veel toevoegen aan je bevalling.  Door deze toe te passen in een massage olie bijvoorbeeld kunnen oliën pijnstillend zijn, een kalmerende werking hebben of helpen de ween opwekken.  Voor wanneer je niet gemasseerd kunt of wilt worden tijdens de bevalling krijg je tips over het gebruik van kompressen. Ook de Aromalamp kan dienst doen voor je.  Door oliën te verdampen waarbij je thuis voor de bevalling ook al bij kon ontspannen zal je tijdens de bevalling sneller ontspannen en vlugger endorfine aan maken.

Je krijgt alle informatie mee op papier met duidelijke instructies zodat je alles kunt nalezen.  De prijs van het consult is EXCLUSIEF oliën.

Duur consult:  2 uur