Wanneer en hoe vaak?

fertiliteitsmassage
In principe kan een vruchtbaarheidsmassage altijd worden gegeven – tenzij je zwanger bent natuurlijk! Wel houden we rekening met waar je zit in je cyclus. Zo werken we niet over het baarmoeder gebied als je ongesteld bent of na je ovulatie als je zwanger wilt worden. We passen de behandeling dan aan, gebruiken minder druk of gebruiken andere olien. Zo zorgen we dat je een behandeling krijgt die helemaal bij jouw situatie past.

Heb jij een zwangerschapswens?
De beste tijd om af te spreken is dan tussen de menstruatie en de ovulatie. Tenminste twee vruchtbaarheids massagesessies worden aanbevolen tijdens deze pre-ovulatie periode. Ideaal is om deze gedurende drie opeenvolgende maanden te herhalen of tot zwangerschap optreedt. Als het niet lukt in de pre-ovulatie periode dan zijn is de post-ovulatie periode ook zeker effectief, vooral als er veel spannings klachten zijn.  Als je weet dat je niet zomaar zwanger kunt worden of dat je niet zwanger kunt zijn dan is het uberhaupt prima om post-ovulatie af te spreken.

Geassisteerde vruchtbaarheidstrajecten
Zit jij in een geassisteerde vruchtbaarheidstraject zoals IVF, ICSI, IUI of embryotransfer?
Een vruchtbaarheidsmassage ondersteunt de behandeling, en is veilig om te ontvangen. Mijn aanbeveling is om een aantal massages te ontvangen vóórdat er met een medische behandeling gestart wordt. Eenmaal in het traject kunnen we nog steeds behandelen maar is het verstandig om even te overleggen.

Fertiliteitsmassage en embryotransfer
Een vruchtbaarbaarheidsmassage zorgt ervoor dat de doorbloeding van de baarmoeder wordt verhoogd en de ontspannende werking van de behandeling verlaagd ook de stress hormonen in het lichaam. Zo verhoog je de kansen op innesteling van het embryo. Mijn aanbeveling is om een aantal massages te ontvangen vóórdat er met een medische behandeling gestart wordt.  Wanneer je eenmaal aan het traject begonnen bent is het aan te bevelen af te spreken net voor de terugplaatsing.
Reserveer je plekje wel zo snel mogelijk!