Oedeem

Vocht afvoerende behandeling bij Zwangerschaps Oedeem

Het is normaal dat je tijdens je zwangerschap wat meer vocht vasthoudt dan anders. Vooral in de laatste maanden van de zwangerschap houdt een vrouw gemiddeld 2 tot 3 liter extra vocht vast.  Dit is dan ook duidelijk te zien aan bijvoorbeeld opgezwollen enkels, voeten, handen en gezicht.

Vocht vasthouden heeft niets te maken met voeding maar wordt grotendeel hormonaal bepaald tijdens de zwangerschap.  Ook een verminderde bloedsomloop in de benen kan van invloed zijn.  Het weer speelt ook een rol – bij vochtig warm weer houd je eerder vocht vast.

Hoe raar het ook klinkt – je moet veel gaan drinken. Alleen zo kan je extra vocht afvoeren.

Het vasthouden van vocht kan in principe geen kwaad, zolang je bloeddruk echter normaal blijft. Oedeem kan namelijk een teken zijn van een verhoogde bloeddruk. Wanneer het vasthouden van vocht tot ongemak en discomfort  leidt, dan kan je terecht bij Embody voor een vocht afvoerende behandeling.

De behandeling

De vocht afvoerende  behandeling van Embody is erop gericht om vasthoudende vocht klachten te verminderen. We gebruiken een combinatie van Manuele Lymfe Drainage en Aromatherapie om ervoor te zorgen dat de lymfecirculatie wordt gestimuleerd zodat het vocht uit de probleem gebieden kan worden afgevoerd.

De behandeling is heel zacht en ontspannend en wordt uitgevoerd terwijl je heerlijk op de massagetafel ligt met een warme deken over je heen en een rustig muziekje in de achtergrond.

Duur behandeling:  1 uur (evt verlenging van de behandeling is mogelijk als dit nodig is)
(Boek een zwangerschapsklachtbehandeling)