Babymassage cursus

groep of priveles

Groepscursus
Gedurende 5 weken leer je stap voor stap de baby massage uit te voeren. Iedere week behandelen we een ander lichaamsdeel en herhalen we wat we de week ervoor behandeld hebben. Iedere deelnemer krijgt een duidelijke handleiding mee naar huis waarin de verschillende massage technieken worden afgebeeld. Dit maakt het makkelijk om thuis te oefenen.

Naast de verschillende massage technieken wordt er tijdens de cursus iedere week tijd besteed aan onderwerpen zoals buikkrampjes, huilen en lichaamstaal. Ook wordt er ruimte ingedeeld tijdens iedere les voor discussies over onderwerpen die ouders zelf inbrengen zoals huilen of slapen. Uiteraard is het prima om je kindje tijdens de cursus te voeden of verzorgen. Ook huilen is onderdeel van de klas – ieder kindje zal zich wel eens laten horen. Dat hoort er gewoon bij! Demonstratie / oefen poppen zijn beschikbaar zodat je kunt oefenen als je kindje bijvoorbeeld slaapt. Dus ook als je nog geen vaste routine hebt met je kindje en je bent bang dat hij/zij zal slapen – geen probleem!

De klassen zijn vooral ontspannend, informeel en een prima manier om in contact te komen met andere ouders.

CORONA MAATREGELEN
Wij houden ons in de les aan de, op dat moment, geldende corona maatregelen.
Als je vragen hebt laat het dan even weten.
 

Groepscursus prive
Organiseert u zelf een groepje jonge ouders met interesse in Babymassage?  Wij kunnen de les verzorgen bij u thuis of bij ons op locatie van Embody. De data zijn in overleg.  Houdt u er rekening mee dat wanneer u het thuis organiseert de ruimte aan een paar eisen moet voldoen. Zo is het belangrijk dat de ruimte lekker warm is, er voldoende ruimte is voor alle ouders om te kunnen masseren (op de grond – met kussens) en je over ruimte beschikt om de kinderwagens kwijt te kunnen! 

Prive cursus
Het is ook mogelijk om de cursus prive te volgen. Dit kan bij jou thuis of bij Embody in de praktijk. Gedurende 2 lessen van 1 uur krijg je de basis principes van de babymassage uitgelegd en leer je de basis grepen uit te voeren. Houdt er wel rekening mee dat je kindje wellicht niet beschikbaar is voor massage tijdens de afgesproken tijden (ivm slapen/voeding enz). Dat zou kunnen betekenen dat je moet oefenen op een pop of moet mee kijken naar de uitleg.  Om zelf beschikbaar te zijn is het daarom altijd handig als jullie met zn tweeen zijn (je partner, oma of vriendin) zodat een van jullie altijd kan oefenen! Wanneer de les bij jou thuis plaats vindt zorg dan voor een warme ruimte met kussens op de grond waarop gemasseerd kan worden.