Cyclus massage

bij menstruatie klachten
Heb jij regelmatig menstruatie klachten? Een onregelmatige cyclus of een cyclus die pijnlijk is? Zijn zware bloedingen of lange menstruaties een maandelijks terugkerend probleem? Ervaar jij vaak rugpijn of moet je vaak naar de toilet tijdens je menstruatie?  Heb je een aandoening zoals PCOS , endemetriose, verklevingen of een vleesboom?  Ben je als jong meisje voor het eerst aan het menstrueren en ervaar je veel klachten? Of ben je juist in de (pre) overgang? Wanneer jouw cyclus zowel op lichamelijk als op fysiek niveau invloed op jou heeft – dan biedt cyclus massage uitkomst.

Wat is Cyclus massage?

De behandeling is gericht op het verbeteren van de doorbloeding van de baarmoeder en de omliggende organen. Hierdoor is je baarmoeder in staat om eventueel “oud bloed” los te laten en een nieuwe, gezonde slijmvlies op te bouwen. Afvalstoffen/gifstoffen die je hebt opgebouwd, bijvoorbeeld door hormoonbehandelingen, medicijn gebruik of pilgebruik kunnen makkelijker worden afgevoerd. Tegelijkertijd kunnen voedingstoffen beter naar dit gebied toestromen. Zo wordt de baarmoeder gezonder en vruchtbaarder.

Wanneer nodig wordt de baarmoeder weer in haar natuurlijke stand gebracht wat o.a. invloed kan hebben op rugpijn of plasdrang. Wanneer aanwezig  wordt litteken weefsel afgebroken en verklevingen verminderd. De darmwerking wordt op een natuurlijke manier gestimuleerd en in beweging gebracht, en de lever gestimuleerd. Vooral het werk op de lever is belangrijk omdat dit orgaan zo belangrijk is in de afbraak van hormonen en zo balans en regelmaat te brengen in je cyclus.

De cyclus massage is diep maar tegelijkertijd zacht en verzorgend met aandacht voor fysieke maar ook emotionele disbalans. Zo helpt de behandeling je om meer verbonden te zijn met je lichaam, om meer vertrouwen te krijgen en om emoties los te kunnen laten.

1e afspraak

Bij een eerste afspraak maken we kennis en brengen we jouw cyclus klachten samen in kaart adhv een intake formulier en een uitgebreid gesprek. Zo wordt duidelijk wat de meest effectieve manier is om jouw klachten te behandelen en of het nuttig is om nog een Cyclus Consult te overwegen voor advies op het gebied van Leefstijl, voeding, supplementen en overige thuis (aromatherapeutische) behandelingen die ondersteunend kunnen zijn. Daarna ontvang je de eerste massage behandeling.