Fertiliteitsmassage

verbeter je vruchtbaarheid

Waarom Vruchtbaarheidsmassage?

Een verminderde vruchtbaarheid en klachten rondom onze cyclus kunnen worden beinvloed door veel factoren. Denk aan de stand van je baarmoeder, verklevingen of een slechte doorbloeding, darmen die essentiele voedingstoffen niet goed opnemen waardoor tekorten van vitaminen of mineralen kunnen ontstaan – of waardoor afvalstoffen te lang worden vastgehouden. Een lever die afvalstoffen en/of hormonen niet goed kan afbreken waardoor een hormoon dominantie kan plaatsvinden met allerlei klachten als resultaat. Maar ook door stress en spanning, van bijvoorbeeld IVF behandelingen, kunnen stresshormonen de overhand krijgen en hierdoor indirect ook de reproductie organen beinvloeden. Vruchtbaarheidmassage kan helpen om klachten te verminderen, de natuurlijke cyclus te versterken en hiermee de vruchtbaarheid te vergroten.

Wat is Fertiliteitsmassage?

Met verschillende MASSAGE en REFLEXOLOGIE technieken waaronder zachte beweging, pulsen, rocking, massage en strekken, is er in de behandeling vooral aandacht voor de rug, baarmoeder en darmen. Door de reproductie organen, het spijsvertering stelsel en het sacrum/rug te behandelen bevorderen we de doorbloeding in dit gebied, stimuleren we de zenuwen en helpen we de lymfe in in het buikgebied. Zo raak je afvalstoffen/gifstoffen kwijt die je wellicht hebt opgebouwd na b.v. langdurig pil- of medicijngebruik, of hormoonbehandelingen.
Ook kunnen essentiele voedingstoffen beter naar deze gebieden toestromen. Waar nodig wordt de baarmoeder weer in haar natuurlijke stand gebracht, krijgt baarmoeder slijmvlies de kans om op juiste dikte te komen voor een succesvolle innesteling, en wordt eventueel litteken weefsel afgebroken. De darmwerking wordt op een natuurlijke manier gestimuleerd en in beweging gebracht , en de lever gestimuleerd. De fertiliteitsmassage is diep maar tegelijkertijd zacht en verzorgend met aandacht voor fysieke maar ook emotioneel disbalans. Zo helpt de behandeling je om meer verbonden te zijn met je lichaam, om meer vertrouwen te krijgen en om emoties los te laten.

De behandeling

Na het (thuis) invullen van een uitgebreid intake formulier kom je voor de eerste intake / behandeling. Samen bekijken we welke klachten er zijn en welke blokkades er eventueel bij jou een rol spelen.  Waar moet de focus van de behandeling op liggen? Waar heb jij het meest behoefte aan? Vervolgens ontvang jij de eerste behandeling. De eerste intake/behandeling duurt circa 90-120 min Bij een vervolg afspraak evalueren we jouw situatie, kijken we of er aanpassingen nodig zijn in de behandeling en is er altijd tijd om vragen te stellen alsvorens jij weer wordt behandeld.  Een vervolg behandeling duurt circa 90 min.