Onrustige benen en kramp

Zwangerschaps klachtbehandeling

 

Met name tijdens het derde trimester van de zwangerschap krijgt gemiddeld 15% van de zwangere vrouwen te maken met Restless Legs Syndroom (RLS) ,kramp in de benen en/of zware benen.  Dit komt in de meeste gevallen door de grootte van de baarmoeder, die de doorbloeding van de benen belemmert maar ook omdat er veel gewicht op de benen komt te staan met het toenemen van het gewicht.

Onrustige benen verstoord vaak de slaap omdat de vrouw te maken krijgt met een onweerstaanbare en oncontroleerbare drang om hun benen te bewegen – vaak als ze net in slaap aan het vallen zijn.  Zo treed vlug vermoeidheid op en wordt het bij veel vrouwen in de loop van de tijd steeds lastiger om nog echt te ontspannen.

Ook kramp in de benen gebeurd meestal in de nacht en verstoord de nachtrust.

Behandeling

Na een voetenbad met etherische olien om de bloedcirculatie op gang te krijgen en je te ontspannen kijken we tijdens een behandeling voor onrustige benen eerst of er overtollig vocht aanwezig is in de benen die extra spanning kan brengen.  Wanneer dit het geval is zullen we eerst aan de gang gaan met Lymfe Drainage.

Vervolgens gaan we de bloed circulatie naar de benen bevorderen – door massage op de onderrug/billen en benen uit te voeren.  We gebruiken hierbij altijd passende etherische oliën die de doorbloeding helpen bevorderen en spierspanning helpen afnemen. Ook stimuleren zij vocht afvoer.

Daarna krijg je tips mee voor naar huis en waar nodig bad en lichaamsolie om jezelf mee te ondersteunen.

Duur behandeling:  60 minuten.