Voordelen babymassage

ontdek wat het kan betekenen voor jou en je kindje

VOORDELEN VAN BABYMASSAGE OP EEN RIJ:
Met massage kan je het volgende bereiken:

Interactie
Baby Massage geeft een rust moment gedurende de dag met echte “één op één tijd” tussen ouders en hun kindje. Een moment om samen te komen. Liefdevolle aanraking biedt zekerheid en vertrouwen. Ook is massage, en de interactie tussen ouders en kind, aanleiding voor baby’s om hun verbale en non verbale communicatie vaardigheden te ontwikkelen. Als ouder leer je deze non verbale communicatie beter te begrijpen waardoor je (nog) beter kunt inspelen op de behoefte van je kindje.

Stimulatie
Massage stimuleert de ontwikkeling van je kindje door o.a. de circulatie, de spijsvertering, ademhaling, weerstand, het zenuwstelsel en het lymfatisch stelsel te stimuleren.  Onderzoek wijst uit dat massage groei en spierkracht stimuleert. Verder kan massage ondersteunend zijn bij taal ontwikkeling en coördinatie. 

Verlichting
Massage biedt verlichting bij koliek, constipatie, spier spanning, doorkomende tandjes en fysieke en psychische spanning.

Ontspanning
Massage heeft invloed op de hormoon huishouding bij je kindje.  De hoeveelheid ontspannings hormonen zoals Oxytocin en Serotonin (die ook invloed hebben op hersen ontwikkeling) in het bloed wordt verhoogd terwijl juist de stress hormonen worden verlaagd. Massage heeft daarom een kalmerend effect die kan leiden tot betere slaappatronen, verlaging in hypersensitiviteit en hyperactiviteit.

Ook ouders ervaren de rust en ontspanning van de massage omdat ook bij hen de ontspanningshormonen vrij komen.  Masseren is dus echt samen ontspannen!