IAIM Nederland

International Association of Infant Massage

IAIM – International Association of Infant Massage

Deze cursus is de eerste IAIM Nederlandstalige Baby Massage cursus van Nederland. De international Association van BabyMassage (IAIM) is de grootste en oudste wereldwijde vereniging die zich uitsluitend bezig houdt met baby massage. De stichting is het levenswerk van Vimala McClure die in de vroege jaren ’80 vrijwilligers werk ging doen in een weeshuis in India. Daar raakte ze onder de indruk van een jonge, arme moeder die voor haar eenvoudige woning, haar baby – liggend op haar knieen, liefdevol masseerde terwijl ze hem toezong. Ze zag ook hoe vrouwen uit het dorp iedere dag naar het weeshuis kwamen om de kinderen in het weeshuis te masseren. Deze kinderen, die niets hadden, arm waren, en in armbachtelijke omstandigheden opgroeide, waren desondanks alles, vrolijk en blij. Voor Vimala was het duidelijk dat aanraking daar een belangrijke rol in speelde.

Eenmaal thuis combineerde zij haar ervaringen uit India, haar kennis van de Zweedse massage met de beginselen van yoga en voetreflexmassage in een eenvoudige maar prachtige massage routine voor baby’s. Dit werd de basis van een cursus die zich vanaf 1978 onwikkelde tot een complete cursus voor docenten om ouders de kunsten van baby massage bij te brengen.

Vandaag de dag is de stichting al meer dan 30 jaar actief in meer dan 40 landen wereldwijd.  Sinds 2012 dus nu ook in Nederland bij Embody / Baby Massage Den Haag.

Het doel van I.A.I.M

“het bevorderen van verzorgende, liefdevolle aanraking en communicatie door middel van opleidingen, onderwijs en onderzoek; zodat ouders, verzorgers en kinderen, geliefd, gewaardeerd en gerespecteerd zijn in de hele wereldgemeenschap.”