Hoe gebruik je Yoni Steam kruiden

Yoni steams

door | aug 9, 2018 | Blog, Vruchtbaarheid | 4 reacties

Ja – je leest het goed!  Je vagina stomen!  In sommige culturen een allerdaags gebruik maar hier in Nederland kennen we het amper.

Toch is het “Yoni Stomen”  aan te bevelen.  Zeker als je cyclus klachten hebt, maar ook gewoon omdat het lekker is..

YONI STEAM

Wat is Yoni Steaming?
Yoni stomen, ook wel vaginale stoom genoemd, is een eeuwen-oude traditie, waarin een vrouw de warmte van een kruidenstroom toelaat tot in haar vagina en baarmoeder. De geneeskrachtige kruiden helpen je om je te verbinden met je lichaam en je vrouwelijkheid,  en daarnaast helpen de kruiden om je geslachtsorganen en je cyclus op een natuurlijke manier te ondersteunen.

Een yoni steam verfrist en ontspant!
De warmte van de stoom opent de porien waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder.  Dit heeft als effect dat de bloedstroom in deze gebieden wordt verhoogd, het zuurstof gehalte toe neemt en de stofwisseling omhoog gaat.  Hierdoor ontspannen de spier- en diepe fascia lagen van het bekken en de baarmoeder wat een pijnstillend en rustgevend effect kan geven. Daarnaast heeft het een positief effect op de gezondheid van het baarmoeder en vaginale slijmvlies.

Ondersteund de reiniging van je vagina en baarmoeder  
Hoewel de baarmoeder en vagina zich vanzelf reinigen (daar is je menstruatie oa voor) kunnen ze, net als je weerstand, soms wat extra hulp gebruiken. Doordat de warme kruiden door de celmembranen van de baarmoeder wand dringen, zijn ze ondersteunend in de afvoer van afvalstoffen.  Wanneer je een aantal maanden stoomt (max 2x per maand) help je o.a. om oud menstruatiebloed los te weken. Door deze reinigende werking hersteld de natuurlijke PH waarde van de baarmoeder en vagina zich makkelijker.  Het slijmvlies en het endometrium komen meer in balans.

Heb jij regelmatig donker bruin bloed aan het begin /einde van je menstruatie?
Bruin bloed is “oud” bloed dat niet goed mee komt tijdens de menstruatie. Een duidelijk teken dat jouw endometrium zich niet goed “ververst”.  Een yoni steam kan voor jou dan uitkomst bieden.  Na 2 maanden 2x per maand stomen zou je daar verschil in moeten weten.

Waar komt Yoni Steaming vandaan?
Vaginale stomen wordt al eeuwen gebruikt in landen als Midden- en Zuid America zowel als China en Afrika.
De locale kruiden worden daar door vrouwen gebruikt ter ondersteuning van de vruchtbaarheid, cyclus klachten zoals menstruatie pijn, vleesbomen, cystes, hormonaal disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling of trauma.

Helend en bewustwording
Het gebruik van kruiden in een vaginale stoombad is niet wetenschappelijk onderzocht. Maar toch voelen vrouwen zich al jaren ondersteund door de heerlijke, natuurlijk kruiden van een Yoni steam. Ze voelen zich niet alleen verfrist, ontspannen en meer bewust van hun lichaam en hun vrouwelijkheid.  Maar de kruiden werken ook energetisch “helend” wanneer er disbalans is.  Ze brengen bewustwording en helpen vrouwen om zich beter te verbinden met hun YONI krachten!

ASSORTIMENT – EMBODY

Embody heeft sinds kort een aantal verschillende Yoni Steams in het assortiment. Voor verschillende klachten hebben we de meest geschikte kruiden gezocht en heerlijke samenstellingen gemaakt.

Kinderwens verhoog je vruchtbaarheid

Geef je vruchtbaarheid een boost door het gebruik van deze speciale yoni kruiden. De keizerin van de vruchtbaarheidskruiden, Dong Quai (chinese engelwortel) samen met de vitex agnus cactus werken als een ware tonicum voor je baarmoeder en yoni. De verwarmende kruiden dragen bij aan een ontspannen en schone omgeving, ideaal voor een gezonde conceptie en zwangerschap.

Werking
: regulerend, doorbloedend, ontspannend maar vooral harmoniserend.


Onregelmatige cyclus
herstel en balans

Heb jij een onregelmatige cylus of tussendoorse bloedingen? Ben jij net van de pil of ben je bevallen en komt je cyclus maar niet goed op gang? De kruiden van deze yoni steam, en dan met name de Vitex Agnus Cactus, hebben een stimulerende en regulerende werking op de Hypofyse – de klier die verantwoordelijk is voor de vruchtbaarheidshormonen in het lichaam. Hierdoor helpen ze het lichaam om haar natuurlijke ritme weer te vinden.
Werking:  Regulerend & herstellend. Tonicum voor baarmoeder.

Pijnlijke cyclus / PMS ontspant en reguleert

Ervaar jij vaak zware en pijnlijke menstruaties?  Heb je veel last van krampen net voor je menstruatie (of tijdens) of merk jij dat jouw lichaam zeer gespannen is (vooral de buik)? De Gelderse roos in deze Yoni steam, in het Engels bekend als crampbark, krijgt deze naam omdat het zo goed werk bij krampen. Samen met de Salie zorgt zij vooral voor het ontspannen van de baarmoeder spieren.
Werking:  Onkrampt, ontspant, antiseptisch, tonic voor de baarmoeder

Endometriose & vleesbomen kalmerend en verzachtend

Endometriose of vleesbomen zijn stagnaties in het bloed die invloed hebben op de gezondheid van de baarmoeder. Niet alleen is de endometriose of vleesboom pijnlijk maar voorkomen ze ook de doorbloeding van het baarmoeder slijmvlies. Zo ontstaan nog meer klachten zoals onregelmatige menstruatie, pijnlijke of onregelmatige menstruatie en is er vaak sprake van verminderde vruchtbaarheid. Stagnatie van het bloed heeft warmte nodig. De warme kracht van Gember bevorderd een betere doorbloeding en is pijn verminderend door de ontstekingsremmende werking. De vitex agnus cactus werkt tevens regulerend op de hormonen, handig bij een oestrogeen dominantie die vaak de oorzaak is van dit type klacht.
Werking:  Verwarmend, doorbloedend, ontstekingsremmend, hormoon regulerend.

Al de Aromatherapie producten zijn verkrijgbaar in onze webshop.   Heb je vragen neem dan gerust contact op!

Geurige groet,

Karina
@Aromatherapeut

4 Reacties

 1. Eva

  Ik heb ergens gelezen dat dit ook heel goed is om
  Te doen in de periode na de bevalling. Welke kruiden kun je dan het beste gebruiken?

  Antwoord
  • Karina

   Beste eva,
   Stomen na de bevalling is zeker een optie. Wij hebben bij Embody momenteel geen postnatale mix in het assortiment maar gaan deze in 2021 wel toevoegen met kruiden zoals: Goudsbloem, Lavendel, Hartgespan en Vrouwenmantel.

   Antwoord
 2. Liesbeth Bastiaensen

  Hoi

  Ik heb al anderhalf jaar enorme pijn in volledig mijn bekkengebied. Na,verschillende onderzoeken waar niets te vinden is weet ik dat mijn probleem psychosomatisch is en dat er enorm veel trauma in bekken opgeslagen zit. Ik werk hieraan met mijn coach. Om de fysieke spanning eraf te halen denk ik dat yoni steamen mij kan helpen. Hebt u misschien advies voor mij. Welke kruiden ik mag gebruiken en hoe dikwijls ik mag stomen. Ik heb in het verleden al gesteamd en heb hier ook een zitplank voor. Alvast bedankt.

  Antwoord
  • Karina

   Hoi Liesbeth,
   Wat goed dat je nadenkt over stomen voor je pijnklachten in de bekken. Het is mogelijk voor mij om kruiden op maat samen te stellen maar dan is het wel handig als we een klein consult vooraf hebben met elkaar.
   Anders zou ik je de PMS mix van Embody aanbevelen. De kruiden in die mix werken vooral ontspannend en ontkrampend.
   Mag ik verder aanbevelen dat je evt kijkt naar https://www.integralpelvictherapy.com/ een therapie vorm die veel wordt gebruikt voor dit soort problematiek. Succes!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *