Ami Tomake - Muziek voor je baby

Ami tomake

door | dec 28, 2016 | Baby verzorging, Blog | 0 Reacties

Baby’s ontspannen van de heerlijke AMI TOMAKE.  Luister en geniet!

In de IAIM baby massage cursussen over de hele wereld zingen moeders dit liedje….  Ami Tomake

Een kinderliedje uit Benghali die  betekend “ik hou heel veel van jou”.

Er zijn verschillende versies maar deze vindt ik zelf het mooiste.  Een instrumentale versie die samen is gesteld door o.a Steve Luck – componist.

Het Tempo van Ami Tomake

Muziek werkt ontspannend als het langzaam is. De gemiddelde hartslag van een mens is ongeveer 60-70 slagen per minuut. Een aantal studies hebben aangetoond dat wanneer wij naar muziek luisteren onze hartslag zich aanpast aan het ritme van deze muziek.  Onderzoek toont ook aan dat muziek in dubbel of trippel tijd – twee of drie slagen in een bar – het meest ontspannend en kalmerend is.
In deze versie van Ami Tomake is hier rekening mee gehouden waardoor het zeer ondersteunend werkt bij slaap problemen en kan goed worden toegepast bij verschillende therapieen en tijdens massage (incl baby massage) .

Muziek en zwangerschap

Er zijn steeds meer onderzoeken die erop wijzen dat foetussen niet alleen de stem van hun vader of moeder duidelijk horen en na de geboorte herkennen, maar ook muziek die met grote regelmaat is (af)gespeeld. Gezien de rustgevende werking van deze muziek is het zeker aan te bevelen met regelmaat naar deze muziek te luisteren in de zwangerschap. De rust en ontspanning die de moeder ervaart zal zeker doorwerken naar het kindje.

Omdat je kind na de geboorte de muziek of de liedjes zal herkennen, kun je in een rustige babytijd investeren door in je zwangerschap vaak naar prettige muziek te luisteren of te zingen. Ze zullen hem doen herinneren aan de veilige baarmoeder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *