Blog

Etherische oliën en Covid-19 virus

door | mrt 28, 2020 | Algemeen, Featured | 0 Reacties

Hoewel we nog weinig weten van het Covid-19 virus en er geen wetenschappelijke onderzoeken zijn naar de effecten van etherische oliën op het Covid-19, weten we wel dat veel oliën bewezen effectief zijn bij andere virussen zoals influenza (verschillende types) en daarbij horende klachten.

Het is dan ook aannemelijk dat gebruik van een goed uitgebalanceerde synergie (mix) van antivirale en weerstand verhogende oliën kan helpen om infectie te voorkomen en mogelijk ook effectief te behandelen, uiteraard naast een standaard medische behandeling.
 

Passende etherische oliën die dus preventief en ondersteunend kunnen worden ingezet tegen virussen, en wellicht ook het Covid-19 virus zijn oliën die de volgende eigenschappen bevatten:

  • Sterk antiviraal
  • Weerstand verhogend
  • Een balsem voor de longen
  • Helpt vastzittend slijm loskomen
  • Hoest verlichtend

Denk daarbij aan oliën zoals: Tea trea, Tijm, Citroen, Bergamot, Blauwe Kamille, Kruidnagel, Oregano, Melisse, Helicrysum, Eucalyptus, Zilverspar, Den, Lavendel. 

Niet alle oliën zijn geschikt voor baby’s en kinderen en sommige kunnen beter niet gebruikt worden bij andere gezondheidsproblemen.  Het is daarom ook niet aan te bevelen om zomaar zelf aan de gang te gaan met het toepassen van deze oliën als je geen kennis hebt van Aromatherapie. 

Daarom heeft Embody een lijn ontwikkeld met producten die makkelijk kunnen worden ingezet. Er is een lijn voor baby’s en kids van 3mnd tot 4 jaar (ook geschikt voor oudere en zwangere) en de tweede lijn is voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen.

Zie https://embody.nl/product-categorie/producten/griep-verkoudheid/

 

Hoe zet je de oliën in?

PREVENTIE

Als je naar de eigenschappen van de oliën kijkt dan zijn er twee die preventief ingezet kunnen worden in de strijd tegen Covid-19.  De antivirale en immuniteit (weerstand) verhogende werking van de oliën.

Ten eerste de antivirale werking.  We weten van het Covid-19 virus dat die via de bovenste luchtwegen binnenkomt en iemand kan besmetten.  Het is dan ook van belang om deze luchtwegen te wapenen tegen het virus.  Dat kun je doen door met regelmaat etherische oliën te inhaleren.  De luchtwegen vullen zich dan met de oliën die een soort “barrière vormen” en het gevecht met het virus tegen gaan.

Dan de immuniteit verhogende werking. Sommige etherische oliën hebben de eigenschap dat zij immuniteit verhogen omdat zij de bloedcirculatie en het lymfestelsel stimuleren.  Hier hebben alle lichaamssystemen profijt van en weten we dat het lichaam adequater kan reageren en meer weerstand kan bieden mochten deze toch in aanraking komen met dit virus. 

Om dit effect te bereiken is het dus verstandig om regelmatig de oliën te gebruiken, het liefst een aantal keer per dag. Zo houd jij je immuniteit hoog.

ONDERSTEUNEND BIJ KLACHTEN

Heb je toch last van griepverschijnselen?  De geweldige long reinigende werking van de oliën helpt om vastzittend slijm los te maken en makkelijker op te hoesten.  Ook werkt de olie hoest verlichtend.


WERKWIJZE

Verdamping met een Aromalamp/diffuser 

Het gebruik van een aromalamp/diffuser is een efficiënte manier om etherische olie te inhaleren. Dit is voor alle leeftijden veilig. Vanaf 3 maanden kan je al een aromalampje/diffuser aanzetten in de slaapkamer met 1 druppel etherische olie bij verkoudheid van je baby. Voor kinderen ouder dan 1 ½ jaar doe je 2 of 3 druppels in het aromalampje. Voor volwassenen 5-6 druppels per keer.
Verdamp gedurende max 20 tot 30 minuten per keer.  Zet de aromalamp dan UIT.  Herhaal meerdere keren per dag. 
Een mooi voordeel van een aromalampje/diffuser is dat de luchtvochtigheid verbetert. Zo houd jij de slijmvliezen in de luchtwegen vochtig!

Inhaleren

Je kunt een paar druppeltjes etherische olie op een zakdoekje of tissue doe en hier regelmatig aan ruiken. Je kunt ook een paar druppels op een mondkapjes druppelen.

Een andere effectieve manier van inhaleren is om te werken met een Aroma inhaler.
Deze houd je tegen je neusgat terwijl je de oliën in de inhaler inhaleert.  Deze manier is veiliger omdat je de oliën niet puur op de huid kan krijgen.  Het is ook handig omdat je de inhaler in je broekzak of tas kan stoppen en dus overal mee naar toe kan nemen.

Ga je dus naar een plek waar veel mensen zijn?  Pak dan je inhaler en ruik er met regelmaat aan.

Borstbalsem

Met een borstbalsem kun jij ervoor zorgen dat de oliën via de huid opgenomen kunnen worden. Zo hebben de longen er gelijk profijt van als je balsem op de borst en boven rug smeert.  Voor het slapen gaan de voeten insmeren kan ook, zo komt de olie ook in de bloedbaan terecht en kan het aan het werk gaan.

Wanneer oliën via de huid worden aangebracht zullen ze langer kunnen doorwerken.  Je hoeft dus ook maar om de 4 uur de balsem aan te brengen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *